Hirdetés:

TÖBB SZAKMÁBAN IS ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATOT HIRDETETT A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM

Több mint 120 ezer forintos havi ösztöndíjat kínál egyes egészségügyi szakok hallgatóinak a Honvédelmi Minisztérium – a tárca ezzel igyekszik enyhíteni az egyre égetőbb katonaorvos-hiányt. A HM-nél több más szakmában is szükség van utánpótlásra, mert több képzés hallgatói számára is ösztöndíjpályázatot hirdetett a honvédség – írja a Magyar Idők.

orvostanhallgatókA NATO szinte összes tagállamában, így Magyarországon is gondot okoz, hogy egyre kevesebb a katonaorvos. A Magyar Honvédség már most is csak nehézségek árán tudja kiállítani a különféle katonai műveletek, például a nemzetközi missziók egészségügyi biztosításához szükséges létszámot.

A Magyar Idők korábban arról számolt be, hogy a csapatoknál az orvosállások körülbelül fele betöltetlen, a katonaorvosok közül gyakorlatilag hiányzik a 25-35 éves korosztály. Az orvoshiány enyhítésére a napokban pályázatot hirdetett a szaktárca. A HM több mint bruttó 120 ezer forintos havi ösztöndíjat kínál egyes egészségügyi szakok hallgatóinak.

A kormány honlapján most megjelent kiírás szerint nemcsak szakorvosokat, de több más egészségügyi dolgozót is vár a honvédség. Az ösztöndíjra leendő mentőtisztek, közegészségügyi-járványügyi ellenőrök, egészségügyi szervezők, fizioterápiás gyógytornászok, illetve dietetikusok is jelentkezhetnek, ha a következő években végeznek. Az ösztöndíjszerződésnek több feltétele is van, többek között az is, hogy legalább annyi időre leszerződik a honvédséghez, ameddig az ösztöndíjat számára folyósították. A pályázatokat legkésőbb augusztus 26-ig kell eljuttatni a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökségére, ahol az illetékes bizottság legkésőbb szeptember 1-jéig meg is hozza döntését.

 

A Magyar Honvédség egyébként még vagy fél tucat képzés hallgatói számára hirdetett ösztöndíjpályázatot. Élelmiszeripari, villamos-, jármű-, gépész- és építőmérnök hallgatók, leendő mérnök informatikusok, pénzügyi és számviteli szakemberek, valamint repülőgépészek és avionikusok (az elektronikus repülésirányító rendszerekhez értő szakemberek) jelentkezését várják, az egészségügyiekhez hasonló feltételekkel. Itt az egyetemek, főiskolák hallgatói szintén több mint bruttó havi 120 ezer forintra, a középiskolában tanulók csaknem havi 24 ezer forint alapösztöndíjra, valamint a tanulmányi átlaguk függvényében további legalább 10, maximum 20 ezer forintra pályázhatnak. A pályázatok beadási határideje itt augusztus 20., az elbírálásuké pedig szeptember 1. – olvasható a magyaridok.hu oldalon.

(magyaridok.hu/csalad.hu)

Forrás : csalad.hu

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: