Hirdetés:

“Futni, elbújni, telefonálni” – ez a teendő terrortámadás esetén

A londoni hatóságok arra figyelmeztetik a városlakókat, hogy egy esetleges terrortámadás veszélye nagyon is valós. Cselekvési tervet adtak ki ilyen esetekre.

rendőrök, kommandósokA brit médiumok naponta foglalkoznak egy esetleges terrortámadással. Az Evening Standard című lap azt írta, hogy ha az Iszlám Állam megtámadja Londont, mindenkinek futnia kell, amilyen gyorsan csak tud.

A londoni hatóságok támadás esetére egy hármas cselekvési tervet is ajánlottak: futni, elbújni, telefonálni. Ez azt jelenti, hogy a merénylet helyszínét, amilyen gyorsan csak lehet, el kell hagyni, és messzire kell futni. Ott el kell bújni, és azonnal hívni a rendőrséget. Azt próbálják tudatosítani a londoniakban, hogy a terrortámadás veszélye valós, és nem az a kérdés, lesz-e, hanem, hogy mikor következik be.

Résen kell lenni 

A németországi és franciaországi merényletek után mindenkinek figyelnie kell a környezetét – mondta a londoni rendőrfőkapitány-helyettes. Utalt arra, hogy az utóbbi idők terrortámadásait magányos elkövetők hajtották végre. Megjegyezte, hogy lehetnek ilyen emberek a közvetlen környezetünkben is: a barátaink, rokonaink között.

Azt tanácsolta, jelezni kell, ha szélsősége nézetek vagy a terrorizmus irányába terelődik bárki figyelme.

Veszélyben a templomok 

Franciaországban kedden helyezték örök nyugalomra azt a 85 éves, katolikus papot, akit a múlt héten brutális kegyetlenséggel megölt két terrorista. A Közel-Kelet-szakértők úgy vélik, az egyházi személyek könnyű célpontot jelentenek, mivel nincs katonai képesítésük és a hatóságok sem tudnak minden parókia mellett őrt állni. Szerintük ez egy várható jelenség.

Az Iszlám Állam terrorszervezet korábban már nyilvánvalóvá tette, háborús stratégiájuk legfontosabb eleme a templomok elleni támadások.

A cikk forrása: hirado.hu

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: