Hirdetés:

Üdítőbb lesz a séta a Pécsi Állatkertben: tettyei karsztvíz frissíti ezentúl a látogatókat

Égszínkék, gyerekbarát ivókutat avattak fel a minap a Pécsi Állatkertben, a látogatókat mostantól tettyei karsztvíz frissíti a bengáli tigrisek kifutójánál. Az új helyszínt a rekordlátogatottság is indokolta.

A tettyei karsztvíz évezredek óta táplálja a városi ivóvízhálózatot, és most már a pécsi állatkertbe érkezőknek is felfrissülést nyújt. A két és fél hónapja megnyílt vadasparkban ugyanis új ivókutat állítottak.

 

– Rekordlátogatottságot ért el a megújult állatkert, hiszen több mint 80 ezer ember kereste fel eddig, ez is indokolta az új ivókút elhelyezését – mondta Őri László az átadón. Pécs alpolgármestere hangsúlyozta, az állatkertet úgy szeretnék kialakítani, hogy arra a családok ne csak egyszer legyenek kíváncsiak, hanem vissza-visszatérjenek és egy-egy egész napot eltöltsenek itt. Éppen ezért még most is folyamatosak az állatbeszerzések és persze a családbarát programok, a helyszínek kialakítása.

A kutat a pécsi vízszolgáltató ajándékozta a parknak, amit első körben a zoo-táborosok próbálhattak ki. Az elmúlt években eddig összesen tizenöt helyen alakítottak ki hasonló ivókutat.

– Társadalmi szerepvállalásunk részeként főként iskolákban építünk ki ilyen pontokat, ezzel is népszerűsítve a vízivást – mondta Sándor Zsolt. A Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója kiemelte továbbá, hogy az intézményeken kívül közösségi tereken, így például a Balokányligetben, a Szivárvány Gyermekháznál, valamint Kertvárosban létesítettek ivókutat.

A legújabbat, az állatkertben található berendezést a bengáli tigrisek ketrecéhez közel, a fák árnyékában helyezték el.

– Jelenleg is vannak táborozóink, akik az egész napos program mellett örömmel kortyolnak majd a vízből, de egy nap több száz család is megfordulhat nálunk, akiknek felüdülést jelent ez a kis oázis – mondta Borbás Károly, a Pécsi Állatkert igazgatója.

 

Az ivókutak telepítését egyébként folytatják a városban. A szolgáltató a Víz Világnapjához köthetően minden tavasszal pályázatot hirdet, így a gyerekek munkájának elismeréseként újabb iskolák gyarapodhatnak frissítőponttal.

Forrás: Pécs Polgármesteri Hivatala

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: