Hirdetés:

Disznókat loptak, majd jó pénzért eladták őket, vádat emeltek ellenük

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy adonyi és két érdi férfi ellen, akik 2014 novemberében és 2015 februárjában disznókat loptak el két Pécs környéki sertéstelepről.

disznóAz I. rendű vádlott ismeretlen társaival 2014. november 25-én az éjszakai órákban a Magyarsarlós külterületén lévő sertéstelep drótkerítését szétnyitotta, és a telep hizlaldájából 76 darab magyar lapály fajtájú hízódisznót hajtott ki a körülbelül 1,5-2 kilométerre lévő tehergépjárműig. Az elkövetők az elhajtott állatokat elszállították és ismeretlen helyen értékesítették.

Ezt követően az I. rendű vádlott vásárolt egy kisteher-gépkocsit, melynek rendszámát a vádlottak szigetelő szalaggal leragasztották azért, hogy a jármű ne legyen azonosítható. A vádlottak az így átragasztott rendszámú autóval 2015. február 18-án az éjszakai órákban a Szalánta melletti sertéstelepről próbáltak meg hízókat lopni, azonban gépjárművük a szántóföldön sárba merült és mialatt ők próbálták a telepről kivitt deszkákkal kiszabadítani azt, a sertéstelep reggeli műszakot kezdő dolgozói a helyszínre érkeztek és értesítették a rendőrséget. A vádlottak a helyszínről elmenekültek.

A vádlottak cselekményükkel dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettét valósították meg, emellett- a gépjármű rendszámának leragasztása miatt – egyedi azonosító jellel visszaélés miatt is felelniük kell.

Képünk: illusztráció.

Forrás: Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: