Hirdetés:

Napi négy órájuk lenne az elsősöknek és a másodikosoknak

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK), az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), a Magyar Tudományos Akadémia és a pszichológusszakma is egyetért abban, hogy csökkenteni kell az általános iskolás gyerekek óraszámát – írja a Magyar Idők.

iskolaHorváth Péter, az NPK elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy ennek részeként legalább az első és második osztályosoknak javasolni fogják a napi négy óra bevezetését az iskolákban az új Nemzeti alaptantervben (NAT).

Emlékeztetett: a NAT módosításán elsősorban az akadémia munkacsoportja dolgozik, az anyagot a szakma, így a pedagógustársadalom, a tantestületek is véleményezik majd.

Horváth Péter felhívta a figyelmet arra is: az OFI már a nyáron olyan kerettanterveket dolgoz ki, amelyek az átmeneti időszakban – az új NAT 2018-as hatálybalépéséig – csökkentik a tanulói terheket. Ezek kialakításánál a fő szempont, hogy a tanárok nagyobb szabadságot kapjanak a helyi oktatásban.

A testület elnöke rámutatott: a nagyobb önállóság egyben nagyobb felelősség is, amivel a pedagógustársadalom presztízse is nőhet.

A cikk forrása: hirado.hu

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: