Hirdetés:

Augusztus 15-től pályázható a fűtéskorszerűsítés

Ismét lehet hűtő és fagyasztó-cserére pályázni. Júliustól indul újra az Otthon melege program. A konstrukció ugyanaz, mint korábban: vagyis az új, energiatakarékos gépek árának egy részét az állam állja. A hűtőcsere után a fűtéskorszerűsítés jön.

fűtéskorszerűsítésSzabó Zsolt, a fejlesztés és klímapolitikáért felelős államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában elmondta,hogy az elavult hűtőszekrényeket a kereskedőknél lehet leadni és helyette újat választani, amelyhez támogatást kapnak az államtól a családok.

A korábbi programhoz képest változás, hogy magasabb összegű a támogatás: az ár 50 százaléka, de maximum 45 ezer forint. Újdonság, hogy a nagycsaládosok és a nyugdíjasok előnyben lesznek, számukra két nappal korábban nyitják meg a pályázatot.

 

Augusztus 15-től lehet pályázni a családi házaknak fűtéskorszerűsítésre – mondta Szabó Zsolt. Az államtitkár kifejtette, hogy ebben a programban magasabb támogatásokkal számolhatnak a pályázók. Megjegyezte, a kormány mindenkin segíteni szeretne, aki pályázik.

A cikk forrása: hirado.hu

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: