Hirdetés:

Szuvenír Pécsről: bárki hazaviheti a Magasház egy darabkáját – Önnek már van?

Nem akármilyen szuvenírt árulnak az alig egy hónapja nyitott Pécs Pontban, ugyanis bárki hazavihet egy darabkát a már félig elbontott Magasházból, hűtőmágnes formájában. Az egyébként is népszerű ajándéktárgy így már egy igazán egyedülálló pécsi specialitásnak számít, ami örök emléket állít az egykori monstrum előtt.

A hűtőmágnes egyébként is kelendő árucikk a turisták körében, olcsó, kis helyen is elfér, és rajta van az aktuális város egy-egy jellegzetessége, de önmagában nincs benne semmi érdekes. Viszont, aki Pécsett jár és betér a Pécs Pontba, egy igazán különleges szuvenírrel teheti gazdagabbá a gyűjteményét, vagy lepheti meg szeretteit.

Olyan ajándéktárgy ez, ami nem csak a városba látogatóknak, hanem a pécsieknek is értékes lehet. A város kreatív szakemberei kitettek magukért. Hiszen a már félig lebontott, egykor 25 emeletes Magasház egy darabja díszeleg egy, az épületet ábrázoló kisplasztika előtt.

– Valami olyan egyedi tárgyat szerettünk volna megalkotni, ami a turisták és a pécsiek számára is különleges, és így hazavihetnek egy darabot Pécsből – mondta Áldozó Krisztián, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. online marketing vezetője. – Körülnéztünk a külföldi lehetőségek között is, hogy ihletet merítsünk, a berlini fal emléktárgyai például sokat segítettek az ötletelésben – folytatta.

Így esett az alkotók választása Pécs egyik olyan jellegzetességére, mely egyaránt pozitív és negatív jelképe a városnak. Viszont a hűtőmágnesen szereplő grafika a cég saját grafikusainak a keze munkáját dicséri.

– Nagyon kreatív kollégáink vannak, de a városvezetés is sok tanáccsal látott el bennünket, mikor kitaláltuk, hogy készítenénk valamit, azonban nem szeretnénk betörni a helyi szuvenír piacra – tette hozzá a marketing vezető. – Első körben ezer darabot gyártottunk belőle – mondta.

A hűtőmágnesen egyébként egy kicsi, szépen megmunkált, lecsiszolt fém, egészen pontosan egy nagyjából egy centiméteres feszítőpászma-darab díszeleg. Így,aki vásárol ilyen ajándéktárgyat, magáénak tudhatja a Magasház olyan elemét, aminek a betonelemek erősítésében volt fontos szerepe.

Csepregi Veronika – Fotó: Dittrich Éva

A cikk forrása: pecsiujsag.hu

Ezt a cikket olvasta már?
Hirdetés: